Właściwości kosmetyczne lawendy

wlasciwosci_lawendy_4

Lubicie relaksujący zapach lawendy? To bardzo znana roślina, która w medycynie naturalnej i pielęgnacji wykorzystywana jest od starożytności. Działa przeciwgrzybicznie, antyoksydacyjnie i przeciwbakteryjnie.

 

Ponadto Lawenda uspokaja, wycisza i ułatwia zasypianie. Przyspiesza regenerację naskórka i wycisza trądzik. Ekstrakt z lawendy znajduje się kosmetykach przeznaczonych do skóry zniszczonej, problematycznej czy dojrzałej. Wykazuje działanie antyseptyczne i wygładza.

Ekstrakt z lawendy znajdziemy w kremach do twarzy, dłoni i stóp, tonikach oraz kosmetykach do kąpieli. Ma niezwykłe działanie Odżywcze, oczyszczające i łagodzące.

Sprawdza się także jako składnik kosmetyków pielęgnacyjnych do włosów z tendencją do przetłuszczania się, ale również stanowi składnik kosmetyków wyszczuplających, ponieważ wykazuje działanie antycellulitowe.

 

lawenda_8

 

W naszym sklepie internetowym znajdziesz wiele kosmetyków zawierających lawendę – mleczko do ciała, żel pod prysznic, żel do kąpieli, krem do rąk i naturalne mydła lawendowe w przepięknych opakowaniach. Oczywiście w naszym sklepie znajdziesz również saszetki wypełnione suszonymi kwiatami lawendy, które porastały czyste wzgórza Francji. Czując zapach lawendy, możesz oczami wyobraźni zobaczyć fioletowe pola lawendy z falującym nad nim rozgrzanym powietrzem, w którym unosi się ten przecudny upojny zapach. Warto mieć lawendę, polecamy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *